Український баскетболіст Михайлюк став автором унікального рекорду в NCAA

Святослав Михайлюк

Атакуючий захисник «Канзасу» видав вдалий відтинок на старті сезону

Український атакуючий захисник «Канзас Джейгокс» Святослав Михайлюк на старті сезону NCAA набрав 94 очок і зробив лише дві втрати.

Ці цифри звучать вражаюче з однієї причини: Михайлюк – єдиний гравець у студентському баскетболі, який набрав 90 і більше очок, при цьому зробивши менше чотирьох втрат.

Сам Михайлюк вважає, що тривала робота під керівництвом тренера Білла Селфа змінила його дії з м'ячем у кращу та більш раціональну сторону.

«Раніше я робив багато дурних дій. Я просто віддавав передачі у місця великого скупчення гравців, намагався зробити паси, не дивлячись. Після чотирьох років роботи з Біллом Селфом я дізнався, що такі дії зайві та неефективні. Я став цінувати м'яч. Наприклад, я більше не роблю авантюрні передачі через весь майданчик. Я став раціональніше», - сказав Михайлюк.

Ймовірно, цей статистичний аспект належно не позначиться на репутації Михайлюка. Святослав – не схильний до ризику захисник, тому його акції навряд чи злетять вгору через дуже низьке число втрат. Проте, Михайлюк – головна причина, чому «Канзас» займає 25-е місце за відсотком втрат у студентському баскетболі, що є найкращим показником у кар'єрі тренера Білла Селфа.

Друга й остання втрата припала на поєдинок проти «Кентуккі», коли один із суперників зумів перервати передачу Святослава. Сам Михайлюк, коли його запитали про вчинені втрати, зміг згадати тільки одну зі своїх двох.