WTA Пекін. Світоліна успішно стартувала на крупному турнірі

Світоліна на перемогу над Чжу Лінь затратила мінімальні два сети

Перша ракетка України Еліна Світоліна вийшла до другого кола великого турніру в Пекіні серії WTA Premier Mandatory з призовим фондом $ 6,289,521.

У своєму першому матчі після вильоту з US Open Світоліна зустрічалася зі 115-ю ракеткою світу з Китаю Чжу Лінь. Тенісистки проводили другу очну зустріч - в минулому році в півфіналі турніру в Куала Лумпурі Світоліна легко пройшла китаянку (6:3, 6:3).

У Пекіні Світоліна на перемогу над Чжу Лінь також затратила мінімальні два сети. Обидві партії розвивалися за схожим сценарієм - українка після важких геймів на своїй подачі робила брейк і успішно доводила сет до своєї перемоги.

У матчі з Чжу Лінь Світоліна відіграла кожен із 9 брейк-поінтів, а на прийомі реалізувала 3 з 4 шансів на брейк. На рахунку третьої ракетки світу 5 ейсів, 2 подвійні помилки, 65% виграних м'ячів на своїй подачі і 36% на прийомі.

Перемога над Чжу Лінь з урахуванням матчів Кубка Федерації стала для Еліни Світоліної 49-й в сезоні.

Ювілейну перемогу українка спробує оформити в матчі з сенсаційною фіналісткою турніру в Ухані Ешлі Барті. Світоліна в цьому році двічі перемагала тенісистку з Австралії - в матчі Кубка Федерації (4:6, 6:1, 6:2) і на Вімблдоні (7:5, 7:6).

Нагадаємо, що Еліна Світоліна посідає 3-ю позицію у рейтингу WTA.