Збірна України з футболу (U-16) виграла у товариському матчі у Бельгії

Фото Павла Кубанова

Молоді українці взяли реванш за поразку два дні тому

Юнацька збірна України U-16 (вік гравців не старше 2003 року) провела у Києві другий товариський матч проти однолітків з Бельгії.

За два дні після поразки бельгійцям у першій товариській грі (0:2), юнацька збірна України взяла у суперника реванш, здобувши першу перемогу під керівництвом Олександра Петракова, який лише кілька місяців тому почав комплектацію та формування збірної юнаків 2003 року.

На другу гру «синьо-жовті» вийшли вже з іншим настроєм, зробивши правильні висновки після першої поразки. З перших хвилин господарі увімкнули швидкість, пресинг і змусили суперника приділяти увагу лише обороні.

Після такого тиску гості не встояли, і вже на п’ятій хвилині українці повели у рахунку. Після хорошої та чіткої атаки м’яч у сітку ударом головою відправив динамівець Назар Волошин.

Після забитого голу українці не стали грати на утримання результату, а продовжили діяти комбінаційно, змушуючи бельгійців майже не думати про контргру.

Українцям добре вдався дебют другого тайму. За шість хвилин по перерві господарі зробили вагому заявку на перемогу, забивши другий м'яч. Після розіграшу кутового і атаки другим темпом господарі знову виграли другий поверх, на якому вдало зіграв партнер та одноклубник Волошина Кирило Попов.

Довівши гру до впевненої перемоги, українська команда таким чином взяла реванш у бельгійців і наступного разу збереться у жовтні, аби 23 та 25 числа провести в Італії два спаринги.

Товариський матч з футболу

Україна (U-16) – Бельгія (U-16) – 2:0 (1:0)

Голи: Волошин (5), Попов (46).

Україна (U-16): Друі, Боль (Савчук, 67), Мампассі, Роман (Булеза, 67), Очеретько, Волошин (Векленко, 73), Вересюк (Попов, 41), Лебедєв, Антонюк (Кілік, 73), Махиня (Хлань, 55), Маленков (Козик, 55).