Житомирське «Полісся» отримає солідну суму від бельгійського клубу за виховання Маліновського

Руслан Маліновський

Клубу перерахують 30 тисяч євро

Руслан Маліновський, який народився у Житомирі та грав у ДЮФЛ України за місцеве «Полісся», став найуспішнішим вихованцем місцевого футболу.

«Полісся» отримає за гравця національної збірної України виплату в сумі 30,000 євро.

У травні 2017 року півзахисник, який належав донецькому «Шахтарю», підписав чотирирічний контракт з «Генком». Клуб скористався опцією викупу гравця. До цього Маліновський шість місяців виступав за «Генк» на правах оренди.

Під час підсумкової наради представників і тренерів Всеукраїнських змагань серед команд юніорів Першої ліги U-19, яка пройшла 19 грудня у ФФУ було оголошено, що житомирське «Полісся», де починав свій шлях у великий футбол Руслан отримає виплату від «Генка» у сумі 30,000 євро, яка є платежем солідарності за участь у підготовці футболіста та розрахована на основі суми його міжнародного трансферу.

Механізм солідарності, розроблений УЄФА, передбачає винагороду всіх попередніх клубів, які брали участь у підготовці гравця.

Вік футболіста, при переході якого виплачується платіж солідарності, не має значення. Головна умова: перехід повинен бути міжнародним і статися до моменту закінчення контракту гравця з колишнім клубом.

Нагадаємо, Маліновський вивів «Генк» в півфінал Кубка Бельгії.