Житомирське «Полісся» отримає солідну суму від бельгійського клубу за виховання Маліновського

Житомирське «Полісся» отримає солідну суму від бельгійського клубу за виховання Маліновського
Руслан Маліновський

Клубу перерахують 30 тисяч євро

Руслан Маліновський, який народився у Житомирі та грав у ДЮФЛ України за місцеве «Полісся», став найуспішнішим вихованцем місцевого футболу.

«Полісся» отримає за гравця національної збірної України виплату в сумі 30,000 євро.

У травні 2017 року півзахисник, який належав донецькому «Шахтарю», підписав чотирирічний контракт з «Генком». Клуб скористався опцією викупу гравця. До цього Маліновський шість місяців виступав за «Генк» на правах оренди.

Під час підсумкової наради представників і тренерів Всеукраїнських змагань серед команд юніорів Першої ліги U-19, яка пройшла 19 грудня у ФФУ було оголошено, що житомирське «Полісся», де починав свій шлях у великий футбол Руслан отримає виплату від «Генка» у сумі 30,000 євро, яка є платежем солідарності за участь у підготовці футболіста та розрахована на основі суми його міжнародного трансферу.

Механізм солідарності, розроблений УЄФА, передбачає винагороду всіх попередніх клубів, які брали участь у підготовці гравця.

Вік футболіста, при переході якого виплачується платіж солідарності, не має значення. Головна умова: перехід повинен бути міжнародним і статися до моменту закінчення контракту гравця з колишнім клубом.

Нагадаємо, Маліновський вивів «Генк» в півфінал Кубка Бельгії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: