Ліга Європи. «Спортинг» - «Ворскла» 3:0. Безвольна поразка вже у першому таймі

«Спортинг» не мав проблем з «Ворсклою», перегравши полтавський клуб 3:0
Фото: sporting.pt

Команда Василя Сачка розгромно програла в Лісабоні

У четвер, 13 грудня, полтавська «Ворскла» в Лісабоні зіграла свій заключний матч 6-го туру групового етапу Ліги Європи проти місцевого «Спортинга». Загалом це був останній поєдинок підопічних Василя Сачка у поточному розіграші турніру, адже клуб достроково втратив шанси на вихід із групи ще в попередньому турі, коли в Полтаві розгромно програв лондонському «Арсеналу».

Максимум, який український клуб міг витиснути з цього матчу, так це додати у скарбничку нашої країни кілька очок в таблиці коефіцієнтів УЄФА. На жаль, не сталося і цього. Полтавська команда не змогла гримнути наостанок дверима, завершивши 2018-й рік розгромною поразкою в Португалії.

Проблеми для «Ворскли» почалися вже на старті поєдинку, коли провал у захисті призвів до виходу 1 на 1 від Мігела Луїша, однак португалець, на щастя, пробив точно в голкіпера українського клубу Ткаченка. Втім, ближче до середини тайму португальський клуб довів статус явного фаворита матчу: на 17-й хвилині виконав простріл з лівого флангу в центр карного майданчика, у Мане не вдався удар, але від ноги Артура м'яч полетів в голову Монтеро і влетів у правий нижній кут воріт Ткаченка.

Сталося це на 17-й хвилині, до цього гості з Полтави взагалі були без м'яча і змушені були захищатися. За десять хвилин після голу гості могли відігратися, але удар Даллку з-за меж карного пройшов поруч зі стійкою. Здавалося, полтавці зібралися, але це було не так, адже на 34-й «Спортинг» легко забив і другий м'яч: Мане виконав передачу на правий фланг, там Фернандеш м'яко виконав простріл у воротарський, де Луїшу ніхто не завадив просто розстріляти ворота Ткаченка - 2:0.

На цьому проблеми полтавського клубу не закінчилися. До перерви автоголом у власні ворота відзначився Даллку. У підсумку все стало зрозуміло вже після першої половини зустрічі, адже за такої гри португальський клуб свою перевагу не втратить.

Так воно у підсумку і сталося. У другому таймі глядачі голів не побачили, господарі поля грали у своє задоволення, а гості намагалися забити бодай гол престижу. Не допомогли Сачку і заміни у перерві. Єдине, що вдалося полтавцям зробити за перші 20 хвилин тайму, так це виключити з боротьби автора першого голу Монтеро. Нападник «Спортинга» отримав по ногах від Чеснакова і змушений був залишити поле.

Португальський клуб ще мінімум двічі міг забивати у ворота «Ворскли», однак довести рахунок до ганебного не дозволив Ткаченко, який декілька разів рятував свою команду. Також у деяких епізодах господарів поля підводила влучність. Щодо гостей, то вже у доданий час гол престижу міг забити Сергійчук, який накрутив на фланзі опонента, однак пробив поруч зі стійкою. У підсумку 0:3 для «Ворскли», яка провела два невиразних тайми і завершила рік розгромною поразкою. Таким чином, португальський клуб вийшов у плей-офф Ліги Європи з другого місця, пропустивши вперед «Арсенал». «Ворскла» ж завершила турнір на третьому місці у групі.

Ліга Європи з футболу

Матч 6-го туру

«Спортинг» (Португалія) - «Ворскла» (Україна) 3:0 (3:0)

Голи: 1:0 - Монтеро (17), 2:0 - Луїш (35), 3:0 - Даллку (44, авт)

Спортинг: Сален, Рістовскі (Коррейя, 64), Коатес, Анде Пінту, Петрович, Акунья, Бруну Фернандеш (Бруну Паш, 73), Жоване Кабрал, Мігел Луїш, Карлуш Мане, Монтеро (Педру Маркеш, 59)

Ворскла:  Ткаченко, Пердута, Чижов, Даллку (Коломоєць, 46), Артур (Кане, 78), Скляр, Саків, Ребенок, Чеснаков, Габелок, Ніколас Карека (Сергійчук, 68)

Попередження: Петрович (25)