Ломаченко підтвердив звання найкращого: Василь розібрався з Педрасою (відео)

Фото з Instagram Василя Ломаченка

Українець і надалі залишається найкращим незалежно від вагових категорій за версією журналу The Ring

У Madison Square Garden Theater, що у Нью-Йорку у ніч на неділю, 9 грудня, в об'єднавчому поєдинку за титули «суперчемпіона» світу за версією WBA та чемпіона світу за версією WBO у легкій вазі (до 61,2 кг) між Василем Ломаченком (12-1, 9 KO) і пуерториканцем Хосе Педрасою (25-2, 12 KO) була зафіксована впевнена перемога українського боксера.

Пуерториканець пішов вперед зі стартовим гонгом, але особливого успіху не здобув. Обидва бійці у першому раунді переважно намагалися дістати один одного одиночним ударом.

Приблизно та ж картина спостерігалася і у другому раунді, хіба що Педраса спробував пробивати у тулуб, щоб з часом уповільнити українця. Василь кілька разів точно дістав Хосе у голову. Обидва багато переміщалися, працювали джемами та корпусом.

Під кінець третього раунду Ломаченко провів успішну серію, викликавши захоплення трибун. Василь почав атакувати більше. Проходили окремі удари, але не більше. Педраса добре працював у захисті, бій виглядав конкурентним і у п’ятій трихвилинці. Хосе викидав вдвічі більше, а влучав у стільки ж разів менше.

Зрештою, тренер порадив українцеві більше працювати серіями. Так він і зробив у наступних раундах. Проте, Педрасі вдавалося не підставлятися під найсильніший удар. Більш того, у 10-му йому вдалося взяти раунд, кілька разів добре влучивши справа у тулуб. «Лома» цю трихвилинку «прогуляв».

А от в 11-му раунді Василю вдалося все ж зачепити противника, і після майже двохвилинного добивання Педраса таки впав на коліно. Нокдаун. Незадовго до гонгу Ломаченко відправив Хосе на настил рингу ще раз ударом у печінку.

За перерву пуерториканець відновився та відбігав фінальні три хвилини бою. Підсумок – перемога Ломаченка одноголосним рішенням суддів: 119:107, 117:109, 117:109.

Відповідаючи на запитання інтерв'юера, чому бій пройшов усю дистанцію і не закінчився достроково, українець сказав, що Педраса – «дуже хороший, справжній воїн, який проробив чудову роботу», і він його за це поважає.

«Звичайно, я радий. Я став трохи ближче до моєї мети, мрії. І взагалі, хочу привітати Боба Арума з днем народження, а також подякувати команді та всім, хто прийшов мене підтримати», - сказав Ломаченко.

«Я хочу ще два пояси, - додав Василь. - І, можливо, у 2019 році ми зможемо зустрітися з Майкі Гарсією».

За словами Ломаченка, з плечем, на якому він переніс операцію, на 100% все в порядку, і проблем з ним по ходу бою не було.

За матеріалами vRINGe.com