Зінченко вражає Англію, Зозуля шокує Іспанію. Європейські ЗМІ про наших за кордоном

Олександр Зінченко
Фото: mancity.com

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Англії та Іспанії.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек клубу вищої ліги Англії «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко відіграв черговий поєдинок за свою команду. Українець вийшов в стартовому складі в матчі з «Бертоном» в Кубку Ліги, й відіграв увесь матч. Ще важливіше інше – Олександр відзначився дебютним голом за англійський клуб. Таким чином, Зінченко не тільки відкрив лік своїм голам за «містян», але й перервав свою трирічну безгольову серію на клубному рівні.

Наразі з початку сезону Зінченко відіграв за «Сіті» 11 матчів із початку сезону, в яких забив один м’яч та віддав дві результативні передачі.

Автори регіонального видання Manchester Evening News, схоже, дозволили собі сумніватися в тому, чи справді наш футболіст по воротам суперника завдавав удару. «…Мабуть, не так легко здогадатися чи бив він насправді з цієї далекої відстані, але його дотик до м’яча, що б це не було, подарував один з кращих моментів динамічного матчу…»

Відомий статистичний портал WhoScored свою думку про гру Зінченка теж сформував. Футболіст збірної України отримав високу оцінку за гру в матчі Кубка англійської Ліги, цей бал склав аж 9,1. Вище оцінені тільки двоє одноклубників Зінченка – бразильця Габріеля Жезуса та алжирця Ріяда Мареза, які отримали по 10 балів. В цілому, за даними порталу, в поєдинку з «Бертоном» український футболіст завдав по воротах суперника три удари, один з яких було завдано в отвір воріт, і віддав 114 передач. 102 паси (або 89%) були точними. Крім того, Зінченко тричі виграв верхову боротьбу і зробив стільки ж вдалих відборів. Також Олександр став другим в «Манчестер Сіті» за кількістю передач (більше пасів тільки в турецького німця Ілкая Гюндогана – 120), а також за відсотком володіння м'ячем – 10,5%.

Хавбек грецького клубу ПАОК, колишній футболіст «Дніпра» Євген Шахов, був серед тих футболістів, які зіграли за лідера грецької Суперліги в матчі на Кубок Греції з командою під назвою «Панахаїки». ПАОК на виїзді супернику сенсаційно програв з рахунком 2:1. Євген провів на полі всі 90 хвилин, результативними діями наш футболіст не відзначився. Таким чином, зараз в активі Шахова 20 матчів з початку сезону й дві гольові передачі в усіх турнірах. 

Журналісти Metrosport згадали про нашого футболіста в контексті невдалої гри його колективу. «…Однією з причин поразки гостей стала слабка гра середньої лінії. І Каддурі, й Варда, й Шахов не показали тієї гри, яку ми звикли бачити у виконанні цих футболістів у чемпіонаті Греції…»   

Нападник іспанського клубу другого за рангом дивізіону цієї країни, а мова про такого хлопця, як Роман Зозуля та його «Альбасете», продовжує вести боротьбу за вихід у вищу лігу, Примеру. В черговому турі Сегунди «Альбасете» грав матч із конкурентом, «Гранадою», на виїзді. Гра завершилася з рахунком 1:1, а наш футболіст провів на полі всі 90 хвилин, голів за результатних передач на рахунку Романа нема. З початку сезону актив Зозулі налічує чотири м’ячі та дві гольові передачі. «Альбасете» посідає другу позицію в таблиці, награвши на 38 очок.

Однак за підсумками цього матчу ЗМІ більше говорили не про футбол як такий. Справа в тому, що Зозуля під час матчу з «Гранадою» фактично врятував життя партнеру по команді. Роман надав першу медичну допомогу своєму одноклубнику, коли гравець суперника Герман Санчес вдарив нападника «Альбасете» Рея Маная. Форвард знепритомнів, а Зозуля допоміг йому прийти до тями. Під час зустрічі з партнерами албанський футболіст звернувся до Зозулі зі словами: «Ти врятував мене!»

Журналісти ресурсу 5maseldescuento пишуть не тільки про цей епізод, але й про спортивну складову виступу нашого хлопця. «…Зозуля довів, що в деяких епізодах він незамінний. Те, що він зробив в епізоді з Манаєм – чудовий момент, чергове нагадування, що людське життя важливіше, ніж будь-який футбол. Але й у грі він проявляв активність, і якщо не міг забити сам, то кілька разів добре підставлявся й віддавав м’яча партнерам…».

Максим Салівон, для «Главкома»