Зінченко вражає Англію, Зозуля шокує Іспанію. Європейські ЗМІ про наших за кордоном

Зінченко вражає Англію, Зозуля шокує Іспанію. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Олександр Зінченко
Фото: mancity.com

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Англії та Іспанії.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек клубу вищої ліги Англії «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко відіграв черговий поєдинок за свою команду. Українець вийшов в стартовому складі в матчі з «Бертоном» в Кубку Ліги, й відіграв увесь матч. Ще важливіше інше – Олександр відзначився дебютним голом за англійський клуб. Таким чином, Зінченко не тільки відкрив лік своїм голам за «містян», але й перервав свою трирічну безгольову серію на клубному рівні.

Наразі з початку сезону Зінченко відіграв за «Сіті» 11 матчів із початку сезону, в яких забив один м’яч та віддав дві результативні передачі.

Автори регіонального видання Manchester Evening News, схоже, дозволили собі сумніватися в тому, чи справді наш футболіст по воротам суперника завдавав удару. «…Мабуть, не так легко здогадатися чи бив він насправді з цієї далекої відстані, але його дотик до м’яча, що б це не було, подарував один з кращих моментів динамічного матчу…»

Відомий статистичний портал WhoScored свою думку про гру Зінченка теж сформував. Футболіст збірної України отримав високу оцінку за гру в матчі Кубка англійської Ліги, цей бал склав аж 9,1. Вище оцінені тільки двоє одноклубників Зінченка – бразильця Габріеля Жезуса та алжирця Ріяда Мареза, які отримали по 10 балів. В цілому, за даними порталу, в поєдинку з «Бертоном» український футболіст завдав по воротах суперника три удари, один з яких було завдано в отвір воріт, і віддав 114 передач. 102 паси (або 89%) були точними. Крім того, Зінченко тричі виграв верхову боротьбу і зробив стільки ж вдалих відборів. Також Олександр став другим в «Манчестер Сіті» за кількістю передач (більше пасів тільки в турецького німця Ілкая Гюндогана – 120), а також за відсотком володіння м'ячем – 10,5%.

6797b-foto-dnja.Емоції Олександра Зінченка після забитого голу

Хавбек грецького клубу ПАОК, колишній футболіст «Дніпра» Євген Шахов, був серед тих футболістів, які зіграли за лідера грецької Суперліги в матчі на Кубок Греції з командою під назвою «Панахаїки». ПАОК на виїзді супернику сенсаційно програв з рахунком 2:1. Євген провів на полі всі 90 хвилин, результативними діями наш футболіст не відзначився. Таким чином, зараз в активі Шахова 20 матчів з початку сезону й дві гольові передачі в усіх турнірах. 

Журналісти Metrosport згадали про нашого футболіста в контексті невдалої гри його колективу. «…Однією з причин поразки гостей стала слабка гра середньої лінії. І Каддурі, й Варда, й Шахов не показали тієї гри, яку ми звикли бачити у виконанні цих футболістів у чемпіонаті Греції…»   

Нападник іспанського клубу другого за рангом дивізіону цієї країни, а мова про такого хлопця, як Роман Зозуля та його «Альбасете», продовжує вести боротьбу за вихід у вищу лігу, Примеру. В черговому турі Сегунди «Альбасете» грав матч із конкурентом, «Гранадою», на виїзді. Гра завершилася з рахунком 1:1, а наш футболіст провів на полі всі 90 хвилин, голів за результатних передач на рахунку Романа нема. З початку сезону актив Зозулі налічує чотири м’ячі та дві гольові передачі. «Альбасете» посідає другу позицію в таблиці, награвши на 38 очок.

screenshot12Роман Зозуля врятував свого партнера по команді

Однак за підсумками цього матчу ЗМІ більше говорили не про футбол як такий. Справа в тому, що Зозуля під час матчу з «Гранадою» фактично врятував життя партнеру по команді. Роман надав першу медичну допомогу своєму одноклубнику, коли гравець суперника Герман Санчес вдарив нападника «Альбасете» Рея Маная. Форвард знепритомнів, а Зозуля допоміг йому прийти до тями. Під час зустрічі з партнерами албанський футболіст звернувся до Зозулі зі словами: «Ти врятував мене!»

Журналісти ресурсу 5maseldescuento пишуть не тільки про цей епізод, але й про спортивну складову виступу нашого хлопця. «…Зозуля довів, що в деяких епізодах він незамінний. Те, що він зробив в епізоді з Манаєм – чудовий момент, чергове нагадування, що людське життя важливіше, ніж будь-який футбол. Але й у грі він проявляв активність, і якщо не міг забити сам, то кілька разів добре підставлявся й віддавав м’яча партнерам…».

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Роман Зозуля (зліва) вітає партнера
Як вбивають зусилля Зозулі та не помічають Коноплянку. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Руслан Маліновський
Маліновському – «Рома» й «Мілан», Петряку – новий шанс. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Андрій Лунін
Лунін як майбутнє «Реалу», Коноплянка як символ застою. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Роман Безус
Світлі перспективи Зінченка та Безуса. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Роман Зозуля (у центрі)
Імператор Іспанії – українець Роман. Європейські ЗМІ про наших за кордоном (відео)
Руслан Маліновський
Напрочуд вдала Рибалка Яремчука й Маліновського. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Євген Коноплянка вдало провів матч проти Майнца. Фото: ФК Шальке
Ярмоленко – як Роббен, Коноплянка – як кращий. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Руслан Маліновський
Кращі футболісти у своїх матчах. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Андрій Ярмоленко. Фото: Вест Гем
Як українці забивають вирішальні голи. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Дата публікації новини: