IBM готує «розумний» корабель до автономної подорожі через океан

Mayflower

Автономний корабель Mayflower спробує без участі людини перетнути Атлантичний океан

Американська IBM разом з дослідницькою організацією Promare оголосили про проведення випробувального плавання автономного судна Mayflower.

Перші випробування відбудуться вже в березні. А наприкінці цього року розумне судне спробує самостійне, без участі людини, перетнути Атлантичний океан.

Подія запланована на 2020-й, бо саме цього року у вересні проходитиме святкування 400-річчя знаменитої подорожі корабля Mayflower, на якому у 1620 році до Північної Америки прибули одні з перших англійських поселенців.

Сучасний Mayflower перебуває на фінальному етапі будівництва в польському Гданську.

У березні в морі буде протестований прототип системи штучного інтелекту AI Captain від IBM, завдяки якій автономний корабель Mayflower спробує без участі людини перетнути Атлантику.

Випробування корабля проводитимуться у Великобританії під пильним наглядом команди Plymouth Quest — дослідного судна Плімутськой морської лабораторії. Тестування допоможе оцінити, як працює система штучного інтелекту у реальних умовах морської стихії.

У травні, після трьох місяців випробувань судна за участі людини за штурвалом, інженери планують продовжити тестування, щоб оцінити абсолютно автономну роботу Mayflower.