IBM готує «розумний» корабель до автономної подорожі через океан

IBM готує «розумний» корабель до автономної подорожі через океан
Mayflower

Автономний корабель Mayflower спробує без участі людини перетнути Атлантичний океан

Американська IBM разом з дослідницькою організацією Promare оголосили про проведення випробувального плавання автономного судна Mayflower.

Перші випробування відбудуться вже в березні. А наприкінці цього року розумне судне спробує самостійне, без участі людини, перетнути Атлантичний океан.

Подія запланована на 2020-й, бо саме цього року у вересні проходитиме святкування 400-річчя знаменитої подорожі корабля Mayflower, на якому у 1620 році до Північної Америки прибули одні з перших англійських поселенців.

Сучасний Mayflower перебуває на фінальному етапі будівництва в польському Гданську.

У березні в морі буде протестований прототип системи штучного інтелекту AI Captain від IBM, завдяки якій автономний корабель Mayflower спробує без участі людини перетнути Атлантику.

Випробування корабля проводитимуться у Великобританії під пильним наглядом команди Plymouth Quest — дослідного судна Плімутськой морської лабораторії. Тестування допоможе оцінити, як працює система штучного інтелекту у реальних умовах морської стихії.

У травні, після трьох місяців випробувань судна за участі людини за штурвалом, інженери планують продовжити тестування, щоб оцінити абсолютно автономну роботу Mayflower.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: