Експерти пояснили, для чого українцям громадські організації

Експерти пояснили, як спонукати жителів громад, які упродовж 25 років жили «тихше води, нижче трави», виходити за межі звичної зони комфорту і брати ініціативу у свої руки

Сьогодні, 13 грудня у прес-центрі ІА «Главком» відбулась прес-конференція на тему: «Для чого українцям громадські організації і що буває, коли вони об’єднуються у мережі?»
Запрошені гості:
  • Сергій Аверков – виконавчий директор громадської організації «Агентство економічного розвитку», представник Мережі хабів громадянського суспільства;
  • Любов Максимович - голова громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» (Львів), представниця Мережі хабів громадянського суспільства;
  • Юрій Ромашко – виконавчий директор громадської організації «Інститут аналітики та адвокації» (Полтава), представник Мережі хабів громадянського суспільства;
  • Роман Шевчун - громадський активіст із Чернігівщини;
  • Юлія Ромашко – громадська активістка з Донецької області.

Учасники прес-конференції розповіли про те, як зробити, щоб пацієнти медичних закладів не платили примусових «добровільних» внесків. А також щодо того, як допомогти переселенцям втілити соціальний арт-проект і зробити його всеукраїнським.

Експерти пояснили, як спонукати жителів громад, які упродовж 25 років жили «тихше води, нижче трави», виходити за межі звичної зони комфорту і брати ініціативу у свої руки.

Крім того вони поділились власним досвідом, презентували кейси діяльності, а ще розказали, яку користь можуть отримати пересічні українці від діяльності мережі.

На сьогодні мережа хабів об’єднує гуру в питаннях правозахисту, гендерних проблем, розвитку інститутів громадянського суспільства, аналітичних досліджень, інструментів місцевої демократії. І всі вони працюють над спільною метою – сприяють розвитку громадянського суспільства України, підтримують демократичні перетворення та посилення голосу громад.

Дивіться прес-конференцію тут: 

Організатор: Захід проходить у рамках проекту «Створення та інституційний розвиток мережі Громадських організацій хабів», що підтримується ПРООН в Україні в межах проекту «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.