Експерти пояснили, для чого українцям громадські організації

Експерти пояснили, для чого українцям громадські організації

Експерти пояснили, як спонукати жителів громад, які упродовж 25 років жили «тихше води, нижче трави», виходити за межі звичної зони комфорту і брати ініціативу у свої руки

Сьогодні, 13 грудня у прес-центрі ІА «Главком» відбулась прес-конференція на тему: «Для чого українцям громадські організації і що буває, коли вони об’єднуються у мережі?»
Запрошені гості:
  • Сергій Аверков – виконавчий директор громадської організації «Агентство економічного розвитку», представник Мережі хабів громадянського суспільства;
  • Любов Максимович - голова громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» (Львів), представниця Мережі хабів громадянського суспільства;
  • Юрій Ромашко – виконавчий директор громадської організації «Інститут аналітики та адвокації» (Полтава), представник Мережі хабів громадянського суспільства;
  • Роман Шевчун - громадський активіст із Чернігівщини;
  • Юлія Ромашко – громадська активістка з Донецької області.

Учасники прес-конференції розповіли про те, як зробити, щоб пацієнти медичних закладів не платили примусових «добровільних» внесків. А також щодо того, як допомогти переселенцям втілити соціальний арт-проект і зробити його всеукраїнським.

Експерти пояснили, як спонукати жителів громад, які упродовж 25 років жили «тихше води, нижче трави», виходити за межі звичної зони комфорту і брати ініціативу у свої руки.

Крім того вони поділились власним досвідом, презентували кейси діяльності, а ще розказали, яку користь можуть отримати пересічні українці від діяльності мережі.

На сьогодні мережа хабів об’єднує гуру в питаннях правозахисту, гендерних проблем, розвитку інститутів громадянського суспільства, аналітичних досліджень, інструментів місцевої демократії. І всі вони працюють над спільною метою – сприяють розвитку громадянського суспільства України, підтримують демократичні перетворення та посилення голосу громад.

Дивіться прес-конференцію тут: 

Організатор: Захід проходить у рамках проекту «Створення та інституційний розвиток мережі Громадських організацій хабів», що підтримується ПРООН в Україні в межах проекту «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: