Новий iPad Pro можна голими руками переламати надвоє (відео)

Корпусу не вистачає структурної міцності

Новий безрамковий планшет iPad Pro не витримав випробування на згинання

Автор youtube-каналу JerryRigEverything зазвичай спеціалізується на смартфонах, однак цього разу до його рук потрапив новий безрамковий планшет iPad Pro.

Захисне скло не змогло впоратися вже з подряпинами від щупа з твердістю шостого ступеня, наступний по твердості шкали Мооса інструмент залишив ще більш глибокі відмітини, але це в принципі типово для сучасних пристроїв. Алюмінієвий корпус також легко подряпати офісним ножем для паперу, проте навряд чи хтось при здоровому глузді стане перевіряти міцність покриття таким чином.

Втім, найважливішим питанням є стійкість планшета iPad Pro до перевірки на згинання. Так, такий планшет навряд чи зігнеться в задній кишені джинсів, як це може статися зі смартфоном, проте його цілком можна зігнути при транспортуванні в рюкзаку або випадково сівши на залишений на дивані екземпляр.

Судячи з відео, для того, щоб повністю зігнути і зламати планшет iPad Pro, практично не знадобилося докладати зусиль. Відзначимо, що в відео представлена компактна 11-дюймова версія планшета, більший 12,9-дюймовий практично гарантовано виявиться ще більш крихким.

З відео JerryRigEverything можна зробити висновок, що власникам нових планшетів варто дотримуватися підвищеної обережності в ситуаціях, коли корпус пристрою перебуває під подібними навантаженнями.

Відзначимо, що JerryRigEverything виявився не єдиним, хто зміг зігнути iPad Pro, той же результат зафіксував і автор каналу EverythingApplePro.