У Києві до 73-ї річниці перемоги над нацизмом створили «Живий герб України» (відео)

«Живий герб України»
Фото: Укрінформ

Дитячий військовий оркестр під час урочистостей виконував військові марші.

Урочистий парад за участю школярів та студентів, а також ветеранів АТО відбувся у п'ятницю, 4 травня, в Києві, на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Подія присвячена 73-й річниці Перемоги, вшануванню пам'яті українців, які боронили свою землю у роки Другої світової війни.

В урочистостях взяли участь школярі ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус», курсанти Військового ліцею ім. Івана Богуна, курсанти Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації Київського політехнічного інституту ім. Сікорського, курсанти військового інституту Національного університету України ім. Шевченка - загалом майже 500 школярів та студентів, а також ветерани Другої світової війни, представники Київської міської спілки ветеранів АТО.

На площі перед музеєм молодь провела флешмоб «За пам'ять, за славу, за честь» до 73-ї річниці Перемоги - вишикувалась так, що створила «Живий герб України», а також розгорнула великий державний стяг. Тут відбувся урочистий парад, під час якого юні учасники та воїни АТО пронесли 73 українських прапори. Дитячий військовий оркестр під час урочистостей виконував військові марші.