З’явилося відео вибуху у сумському клубі, від якого постраждало дев’ятеро людей

На відео видно, як нападник підходить до охоронців клубу, кидає гранату і починає тікати

Прес-секретар прокурора Сумської області Наталія Науменко на своїй сторінці у Facebook оприлюднила відео вибуху у нічному клубі у Сумах, що стався цієї ночі і призвів до травмувань дев’ятьох людей.

«Відео, на якому видно, як зловмисник зриває чеку і кидає гранату під ноги відвідувачам. 24-річний чоловік у реанімації», - написала вона.

На відео видно, як нападник підходить до охоронців клубу, кидає гранату і починає тікати. Далі він, спускаючись сходами, падає. За ним одразу кидається один з чоловіків на відео. Відео закінчується яскравим спалахом.

Як повідомив у коментарі УНІАН начальник управління охорони здоров'я Сумської облдержадміністрації Сергій Бутенко, кількість постраждалих в результаті вибуху гранати в нічному клубі «Луна» зросла до дев'яти осіб, семеро з них госпіталізовані.

За його інформацією, на місце події виїжджали 5 бригад «швидкої допомоги», в результаті вибуху були госпіталізовані семеро відвідувачів закладу у віці від 20 до 34 років, в тому числі одна 20-річна дівчина.

«Двоє постраждалих госпіталізовані до Сумської міської лікарні №5 в задовільному стані, решта - до Львівської обласної клінічної лікарні. Їх стан характеризується як середнього ступеня тяжкості. Важких осколкових поранень немає», - зазначив посадовець.

Він також уточнив, що п'ятеро постраждалих розміщені в різних відділеннях обласної клінічної лікарні - офтальмологічному, травматологічному, торакальному і судинної хірургії. З ними в двох операційних працюють хірурги і судинні хірурги. У постраждалої дівчини діагностовано пошкодження повік та очей, з нею працюють офтальмологи. У інших пацієнтів - пошкодження м'яких тканин, травматичні переломи фаланг пальців і інші пошкодження.

«Поки підстав говорити про те, що життя кого-то з них знаходиться під загрозою, немає. Крім семи госпіталізованих, за медичною допомогою також звернулися охоронець закладу і ще один відвідувач. Вони будуть лікуватися амбулаторно», - розповів Бутенко.

Нагадаємо, 10 червня, близько 6 ранку стався вибух в нічному клубі «Луна» на вул. Інтернаціоналістів у Сумах.