У Жмеринці водій автобуса побився із 79-річним громадянином США

Скандал на Вінниччині

Конфлікт трапився на пішохідному переході по вулиці Київській, біля 4 школи. За словами 79-річного жмеринчанина, водій автобуса мало не збив його на зебрі. Коли автобус зупинився неподалік, Вадим Смагітель зробив водію зауваження, сподіваючись на вибачення, натомість отримав стусана.

У подальшому, як розповів чоловік, дістав ще декілька ударів. Працівники поліції, які приїхали на виклик, доправили потерпілого до Центральної районної лікарні, потім – до відділу поліції.

Наразі жмеринчанин Вадим Смагітель знаходиться в лікарні. Медики діагностували струс мозку, ушкодження м’яких тканин та забій хребта. Чоловік вже написав заяву до поліції, після одужання планує звернутися до Генеральної прокуратури та посла Америки в Україні, адже є громадянином США, не дивлячись на те, що 14 років проживає у Жмеринці.

Журналістам вдалося взяти коментар у водія автобуса Анатолія Раченчука.


«Ця ситуація дійсно мала місце. Хто водій – зрозуміє, що на пішохідному переході, де ще й знаходяться лежачі поліцейські, з великою швидкістю не поїдеш. Я рухався повільно, після зупинки до мене підійшов літній чоловік і почав кричати, повчаючи. Я його обійняв і сказав: «Дідусю, я ж нічого не порушив». Після чого він почав мене тягати за одяг. Я його відштовхнув».

Усі крапки над «і» у даній події розставлять правоохоронні органи. За словами виконуючого обов’язки начальника відділу поліції Володимира Олексюка, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 125 – нанесення легких тілесних ушкоджень. Проводиться досудове розслідування.