Космічний стартап Rocket Lab проведе друге випробування своєї надлегкої ракети

Rocket Lab запустить ракету Electron до 30 січня

Новозеландське відділення американської космічної компанії Rocket Lab запустить свою легку ракету-носій Electron під час дев’ятиденного стартового вікна, яке відкриється 20 січня. Про це повідомляється в прес-релізі на офіційному сайті компанії.

Rocket Lab розробляла двоступеневу ракету надлегкого класу Electron з 2012 року. Вона може виводити до 225 кілограм на низьку навколоземну орбіту і до 150 кілограм на сонячно-синхронну орбіту. Перший запуск ракети відбувся в травні 2017 року і був визнаний невдалим - головна частина ракети не змогла вийти на розрахункову орбіту.

Другий запуск ракети був запланований на десятиденне стартове вікно, що відкрилося 8 грудня 2017 року. Протягом цього часу запуск Electron відкладали кілька разів. У підсумку, ще до закриття стартового вікна було прийнято рішення перенести запуск на січень.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Генеральний директор Rocket Lab Пітер Бек (Peter Beck) повідомив, що конкретний день для успішного запуску під час стартового вікна визначать погодні умови і повна технічна готовність Electron.

Ракета буде запущена зі стартового майданчика компанії на новозеландському острові Махія. За допомогою Electron передбачається доставити на орбіту три супутники формату CubeSat: Dove Pioneer, призначених для зйомки поверхні Землі, а також два супутника Lemur-2 з обладнанням для відстеження морських суден і метеорологічних спостережень.