Сервіс для контролю за співробітниками під час віддаленої роботи став хітом інтернету

Розробники запевняють, що програма була створена не для стеження. а для ефективного спілкування співробітників, оскільки через деякий час роботи вдома виникає почуття ізоляції

Основне завдання програми — фотографувати співробітників офісу через камеру ноутбука протягом всього робочого дня

У період карантину, коли багато компаній у всьому світі були змушені перейти на віддалену роботу, зросла популярність додатку Sneek. Про це пише видання Business Insieder.

Зазначається, що основне завдання програми — фотографувати співробітників офісу через камеру ноутбука протягом всього робочого дня. Фотографії всіх співробітників відображаються на окремій «Дошці» і оновлюються кожні 1−5 хвилин, протягом усього робочого дня.

«Цей інструмент дозволяє менеджерам офісів мати постійний контроль над співробітниками. Навіть в період віддаленої роботи», - йдеться у повідомленні.

Співзасновник цього додатка Дел Каррі говорить в коментарі Business Insider, що кількість користувачів Sneek в останні тижні швидко зросло. Оскільки компанії масово переходять на роботу з дому — кількість реєстрацій збільшилася в десять разів за останні кілька тижнів. У додатку більше 10 000 користувачів, а серед клієнтів такі компанії, як Lego, Fred Perry і GoFish digital.

Інтерфейс програмного забезпечення дозволяє людям налаштувати свою веб-камеру на автоматичне фотографування їх кожну одну або п’ять хвилин, в залежності від того, як часто вони хочуть, щоб їх зображення оновлювалося (Або як часто цього вимагає від них бос).

Якщо натиснути на зображення одного із співробітників, програма Sneek відразу з'єднає з ним по відеозв'язку, навіть якщо одержувач не натиснул «Прийняти». Однак користувачі можуть також налаштувати параметри так, щоб приймати дзвінки тільки вручну — і робити фотографії з веб-камери вручну — якщо їх роботодавець дозволить.

Дел Каррі також говорить, що програма, в першу чергу, була створена, щоб побудувати більш динамічний зв’язок між співробітниками офісу.

«Sneek ніколи не був розроблений, щоб шпигувати за ким-небудь, ми були б найгіршою шпигунської компанією», — каже співзасновник програми. — «Ми знаємо, що багато людей вважатимуть це вторгненням в особисте життя, ми на 100% розуміємо це, і це не є рішенням для цих людей. Але існує також багато колективів, які є хорошими друзями і хочуть залишатися на зв’язку, коли вони працюють разом».

Технічний директор і співзасновник фірми-розробника Basecamp Девід Хайнмайер Ханссон, висловив в Twitter обурення стосовно даного сервісу.

Керрі визнав, що компанія «Дійсно отримала популярність в Twitter минулого тижня» після публікації «The Information». За словами Керрі, частково Sneek був натхненний книгою про віддалену роботу, співавтором якої і є Ханссон. Але тепер компанія отримала образливі повідомлення від послідовників Ханссона,

За словами Керрі, метою Sneek є не спостереження, а офісна культура. Він з командою працював вдома більше 10 років, і одна із основних речей, яка починає проявлятися через якийсь час — це почуття ізоляції. За його словами, це почуття дійсно впливає на психічне здоров’я людей.