Сервіс для контролю за співробітниками під час віддаленої роботи став хітом інтернету

Сервіс для контролю за співробітниками під час віддаленої роботи став хітом інтернету
Розробники запевняють, що програма була створена не для стеження. а для ефективного спілкування співробітників, оскільки через деякий час роботи вдома виникає почуття ізоляції

Основне завдання програми — фотографувати співробітників офісу через камеру ноутбука протягом всього робочого дня

У період карантину, коли багато компаній у всьому світі були змушені перейти на віддалену роботу, зросла популярність додатку Sneek. Про це пише видання Business Insieder.

Зазначається, що основне завдання програми — фотографувати співробітників офісу через камеру ноутбука протягом всього робочого дня. Фотографії всіх співробітників відображаються на окремій «Дошці» і оновлюються кожні 1−5 хвилин, протягом усього робочого дня.

«Цей інструмент дозволяє менеджерам офісів мати постійний контроль над співробітниками. Навіть в період віддаленої роботи», - йдеться у повідомленні.

Співзасновник цього додатка Дел Каррі говорить в коментарі Business Insider, що кількість користувачів Sneek в останні тижні швидко зросло. Оскільки компанії масово переходять на роботу з дому — кількість реєстрацій збільшилася в десять разів за останні кілька тижнів. У додатку більше 10 000 користувачів, а серед клієнтів такі компанії, як Lego, Fred Perry і GoFish digital.

Інтерфейс програмного забезпечення дозволяє людям налаштувати свою веб-камеру на автоматичне фотографування їх кожну одну або п’ять хвилин, в залежності від того, як часто вони хочуть, щоб їх зображення оновлювалося (Або як часто цього вимагає від них бос).

Якщо натиснути на зображення одного із співробітників, програма Sneek відразу з'єднає з ним по відеозв'язку, навіть якщо одержувач не натиснул «Прийняти». Однак користувачі можуть також налаштувати параметри так, щоб приймати дзвінки тільки вручну — і робити фотографії з веб-камери вручну — якщо їх роботодавець дозволить.

Дел Каррі також говорить, що програма, в першу чергу, була створена, щоб побудувати більш динамічний зв’язок між співробітниками офісу.

«Sneek ніколи не був розроблений, щоб шпигувати за ким-небудь, ми були б найгіршою шпигунської компанією», — каже співзасновник програми. — «Ми знаємо, що багато людей вважатимуть це вторгненням в особисте життя, ми на 100% розуміємо це, і це не є рішенням для цих людей. Але існує також багато колективів, які є хорошими друзями і хочуть залишатися на зв’язку, коли вони працюють разом».

Технічний директор і співзасновник фірми-розробника Basecamp Девід Хайнмайер Ханссон, висловив в Twitter обурення стосовно даного сервісу.

Керрі визнав, що компанія «Дійсно отримала популярність в Twitter минулого тижня» після публікації «The Information». За словами Керрі, частково Sneek був натхненний книгою про віддалену роботу, співавтором якої і є Ханссон. Але тепер компанія отримала образливі повідомлення від послідовників Ханссона,

За словами Керрі, метою Sneek є не спостереження, а офісна культура. Він з командою працював вдома більше 10 років, і одна із основних речей, яка починає проявлятися через якийсь час — це почуття ізоляції. За його словами, це почуття дійсно впливає на психічне здоров’я людей.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: