Будівництво «Північного потоку-2» може затягнутися на роки

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявляв, що «Північний потік-2» буде побудований до кінця 2019 року

Данія просить додаткову екологічну експертизу по «Північному потоку-2»

Будівництво газопроводу «Північний потік-2» може затягнутися на роки через позицію Данії. Про це йдеться в листі CEO Nord Stream 2 AG Матіас Варніга, який опублікував журналіст польського порталу BiznesAlert Бартоломей Савіцкі.

Зокрема, Варніг зазначив, що рішення про відмову в дозволі на північно-західний маршрут і запит заявки від Nord Stream - 2 на отримання дозволу на південний маршрут можуть бути оскаржені.

«Процес починається з розгляду апеляції у Данській енергетичній раді. Найпізніша дата подачі апеляції - 23 квітня. Цей розгляд займе кілька місяців і може бути оскаржено повторно (два можливих судових розгляди). В цілому, можуть знадобитися роки. Під час такого розгляду DEA може призупинити дію заявки на отримання дозволу на паралельний південний маршрут», - йдеться в листі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Данія просить додаткову екологічну експертизу по «Північному потоку-2». За словами представника Nord Stream - 2 AG, компанія уважно вивчить цей запит і ухвалить рішення про подальші кроки.

Зазначимо, міністр енергетики Росії Олександр Новак заявляв, що «Північний потік-2» буде побудований до кінця 2019 року.