Лукашенко заявив, що не схвалює тих, хто закриває дорогу до храму

Олександр Лукашенко не схвалює  закриття храмів

«Ми ці віруси переживаємо щороку», – стверджує Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що під час пандемії коронавірусу не варто закривати людям дорогу до храму.

Таку думку Олександр Лукашенко висловив під час відвідин на Великдень храму в Смолевицькому районі під Мінськом, - повідомляє  БЕЛТА.

«Я не схвалюю дії тих, хто закрив людям дорогу до храму. Я не схвалюю такої політики. Ви знаєте мою позицію: ми ці віруси переживаємо щороку», – сказав Лукашенко.

Президент Білорусі зазначив, що мільйони людей моляться Господу, багато хто з них мають велику владу. «Я знаю багатьох таких. Але як тільки настав цей психоз (навіть не хвороба), всі рвонули не в храм, а від храму. Недобре. Але це моя позиція, я її нікому не нав'язую. Це вам вирішувати, як будете жити ви, як будуть жити ваші діти. Я тільки виходжу з того, що завжди треба діяти відповідно до обставин: якщо потрібно одягнути маску – одягнуть, якщо потрібно іншим чином уберегтися – бережіть себе. Але дійте залежно від того, як складаються обставини», – сказав Лукашенко.

Президент Білорусі ще раз озвучив свою позицію: коронавірус пройде, тому зараз треба подумати, як долати його наслідки. «Одному важко в світі, особливо йти проти течії. Але я все-таки прийняв рішення, що ми не повинні закриватися, ми повинні працювати. А як можна закритися і не працювати, коли на селі селяни сіють? І якщо не посіють, тобто не буде чого їсти. І ті, хто сьогодні закрилися, освічені, потужні демократичні, почали працювати, відкривати свої заводи, фабрики, дитячі будинки, школи. А в цей час у них ще гинуть: до шестисот осіб на добу. Навіщо, питається, було зупиняти життя», – зауважив Лукашенко.

У Білорусі, станом на  19 квітня, одужали і виписані 494 пацієнта, у яких раніше був підтверджений діагноз Covid-19. На стаціонарному лікуванні перебувають  3 538 осіб. Решта на амбулаторному лікуванні або виписані після проходження лікування. Особливої уваги фахівців, в зв'язку з тяжкістю захворювання, потребують 86 пацієнтів. Померли від корона вірусу у Білорусі 47 осіб.

Раніше Олександр Лукашенко різко розкритикував російські тести на коронавірус

Нагадаємо, станом на ранок 19 квітня у світі підтверджено 2 332 391 випадків коронавірусної хвороби Covid-19, з них 160 783 летальних, 599 997 особа одужала.

За минулу добу в Україні на коронавірусну хворобу захворіло 343 особи, з них 26 дітей та 53 медичних працівники.

Станом на 9:00 19 квітня в Україні 5449 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 141 летальний, 347 пацієнтів одужали