Лукашенко заявив, що не схвалює тих, хто закриває дорогу до храму

Лукашенко заявив, що не схвалює тих, хто закриває дорогу до храму
Олександр Лукашенко не схвалює  закриття храмів

«Ми ці віруси переживаємо щороку», – стверджує Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що під час пандемії коронавірусу не варто закривати людям дорогу до храму.

Таку думку Олександр Лукашенко висловив під час відвідин на Великдень храму в Смолевицькому районі під Мінськом, - повідомляє  БЕЛТА.

«Я не схвалюю дії тих, хто закрив людям дорогу до храму. Я не схвалюю такої політики. Ви знаєте мою позицію: ми ці віруси переживаємо щороку», – сказав Лукашенко.

Президент Білорусі зазначив, що мільйони людей моляться Господу, багато хто з них мають велику владу. «Я знаю багатьох таких. Але як тільки настав цей психоз (навіть не хвороба), всі рвонули не в храм, а від храму. Недобре. Але це моя позиція, я її нікому не нав'язую. Це вам вирішувати, як будете жити ви, як будуть жити ваші діти. Я тільки виходжу з того, що завжди треба діяти відповідно до обставин: якщо потрібно одягнути маску – одягнуть, якщо потрібно іншим чином уберегтися – бережіть себе. Але дійте залежно від того, як складаються обставини», – сказав Лукашенко.

Президент Білорусі ще раз озвучив свою позицію: коронавірус пройде, тому зараз треба подумати, як долати його наслідки. «Одному важко в світі, особливо йти проти течії. Але я все-таки прийняв рішення, що ми не повинні закриватися, ми повинні працювати. А як можна закритися і не працювати, коли на селі селяни сіють? І якщо не посіють, тобто не буде чого їсти. І ті, хто сьогодні закрилися, освічені, потужні демократичні, почали працювати, відкривати свої заводи, фабрики, дитячі будинки, школи. А в цей час у них ще гинуть: до шестисот осіб на добу. Навіщо, питається, було зупиняти життя», – зауважив Лукашенко.

У Білорусі, станом на  19 квітня, одужали і виписані 494 пацієнта, у яких раніше був підтверджений діагноз Covid-19. На стаціонарному лікуванні перебувають  3 538 осіб. Решта на амбулаторному лікуванні або виписані після проходження лікування. Особливої уваги фахівців, в зв'язку з тяжкістю захворювання, потребують 86 пацієнтів. Померли від корона вірусу у Білорусі 47 осіб.

Раніше Олександр Лукашенко різко розкритикував російські тести на коронавірус

Нагадаємо, станом на ранок 19 квітня у світі підтверджено 2 332 391 випадків коронавірусної хвороби Covid-19, з них 160 783 летальних, 599 997 особа одужала.

За минулу добу в Україні на коронавірусну хворобу захворіло 343 особи, з них 26 дітей та 53 медичних працівники.

Станом на 9:00 19 квітня в Україні 5449 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 141 летальний, 347 пацієнтів одужали

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: