Нетаньягу повідомив президента Ізраїлю, що йому вдалося сформувати уряд

Лідер партії «Лікуд» Беньямін Нетаньягу знову стане прем'єром Ізраїлю

Коаліційна угода підписана між «Лікудом» і релігійною партією ШАС

Лідер партії «Лікуд» Беньямін Нетаньягу офіційно повідомив президента Ізраїлю Реувена Рівліна і спікера Кнесету, що йому вдалося сформувати уряд.

У листі, адресованому спікеру Бені Ганцу, він також попросив зібрати пленарне засідання Кнесету, пише newsru.co.il.

До цього було підписано коаліційну угоду між «Лікудом» і ШАС, що дозволяє релігійній партії призначити на посаду міністра людину, що не входить в Кнесет.

Відомо, що новим міністром релігій стане рабин з Ашкелона Яаков Авітан. За інформацією телеканалу «Кешет-12», в угоду внесено положення, згідно з яким на вимогу ШАСа в закон про призов будуть внесені поправки, і тільки після нова редакція закону буде передана на затвердження Кнесету.

Крім того, ввечері 13 травня Нетаньягу зробив спробу домовитися з Нафталі Беннетом про входження в коаліцію партії «Яміна», але вона не увінчалася успіхом. Після закінчення телефонної розмови Нетаньягу і Беннета партії «Лікуд» і «Яміна» обмінялися взаємними звинуваченнями, пише ЗМІ.

Як відомо, церемонія складання присяги нового уряду Ізраїля, сформованого за результатами виборів 2 березня, відбудеться у четвер, 14 травня в ізраїльському парламенті (Кнесеті).

Нагадаємо, за підсумками третіх за рік парламентських виборів в Ізраїлі політична криза в країні не вирішилася, а блок Нетаньягу не зміг самостійно отримати більшість у Кнесеті. До 13 квітня сформувати уряд повинен був лідер «Кахоль Лавана» Бені Ганц, проте йому це не вдалося.

У підсумку Нетаньягу і Ганц підписали угоду про створення урядової коаліції.

Минулого тижня Вищий суд справедливості Ізраїлю дозволив чинному прем'єру Беньяміну Нетаньягу формувати уряд.