Нетаньягу повідомив президента Ізраїлю, що йому вдалося сформувати уряд

Нетаньягу повідомив президента Ізраїлю, що йому вдалося сформувати уряд
Лідер партії «Лікуд» Беньямін Нетаньягу знову стане прем'єром Ізраїлю

Коаліційна угода підписана між «Лікудом» і релігійною партією ШАС

Лідер партії «Лікуд» Беньямін Нетаньягу офіційно повідомив президента Ізраїлю Реувена Рівліна і спікера Кнесету, що йому вдалося сформувати уряд.

У листі, адресованому спікеру Бені Ганцу, він також попросив зібрати пленарне засідання Кнесету, пише newsru.co.il.

До цього було підписано коаліційну угоду між «Лікудом» і ШАС, що дозволяє релігійній партії призначити на посаду міністра людину, що не входить в Кнесет.

Відомо, що новим міністром релігій стане рабин з Ашкелона Яаков Авітан. За інформацією телеканалу «Кешет-12», в угоду внесено положення, згідно з яким на вимогу ШАСа в закон про призов будуть внесені поправки, і тільки після нова редакція закону буде передана на затвердження Кнесету.

Крім того, ввечері 13 травня Нетаньягу зробив спробу домовитися з Нафталі Беннетом про входження в коаліцію партії «Яміна», але вона не увінчалася успіхом. Після закінчення телефонної розмови Нетаньягу і Беннета партії «Лікуд» і «Яміна» обмінялися взаємними звинуваченнями, пише ЗМІ.

Як відомо, церемонія складання присяги нового уряду Ізраїля, сформованого за результатами виборів 2 березня, відбудеться у четвер, 14 травня в ізраїльському парламенті (Кнесеті).

Нагадаємо, за підсумками третіх за рік парламентських виборів в Ізраїлі політична криза в країні не вирішилася, а блок Нетаньягу не зміг самостійно отримати більшість у Кнесеті. До 13 квітня сформувати уряд повинен був лідер «Кахоль Лавана» Бені Ганц, проте йому це не вдалося.

У підсумку Нетаньягу і Ганц підписали угоду про створення урядової коаліції.

Минулого тижня Вищий суд справедливості Ізраїлю дозволив чинному прем'єру Беньяміну Нетаньягу формувати уряд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: