Німеччина готова направити більше солдат в Афганістан

Переговори щодо формування великої коаліції можуть ускладнити цей процес відправки солдат в Афганістан

Очільниця міністерства оборони ФРН заявила про те, що хотіла би посилити військову присутність своєї країни в Афганістані. Тим самим це означає, що Берлін серйозно налаштований на задоволення прохання США щодо збільшення кількості солдат країн-членів НАТО в цій країні південної Азії. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

На даний момент Бундесвер розгорнув контингент чисельністю 980 осіб в Гіндукуш, який займається тренуванням Афганської національної армії.

За словами Урсули фон дер Ляєн, посилення контингенту, який гарантуватиме більшу охорону тренувальної місії, дозволить розширити масштаби роботи. При цьому, за словами міністра оборони ФРН, Бундестаг повинен буде схвалити розширення місії.

Схвалення розширення місії може наштовхнутися на перешкоду, оскільки СДПН, із якою ХДС/ХСС веде переговори щодо формування великої коаліції, більш скептично дивиться на можливість збільшення витрат на оборону і розширення присутності солдат Бундесверу за кордоном.

В понеділок Урсула фон дер Ляєн розкритикувала швидкі темпи згортання військової присутності НАТО в Афганістані, починаючи із 2014 року, коли була завершена операція Міжнародних сил гарантування безпеки. При цьому в 2016 році ФРН збільшила свій контингент в Афганістані із 850 до 950 осіб.