Нові протести у Парижі: через заворушення арештовані 100 осіб

У Парижі затримали більше сотні учасників протестів «жовтих жилетів»
Фото: AFP

У Парижі правоохоронці нарахували щонайменше 3,5 тис. демонстрантів

Французькі правоохоронці затримали більше сотні учасників акції протесту «жовтих жилетів» у Парижі.

Про це повідомляє агентство AFP.

Нетривалі сутички стались між між правоохоронними органами і «жовтими жилетами» стались вранці у суботу.

На берегах Сени, між площею Шатле та палацом «Отель-де-Віль» протестувальники кидали пляшки і каміння у поліцію, яка була змушена відповсти розпиленням сльозогінного газу. Згодом поліція отримала підкріплення і протестувальники відступили.

Як повідомляється, в ході акцій протесту правоохоронці затримали 103 демонстранти, з них 101 взяли під варту.

Зазначається, що загалом в антиурядових акціях протесту руху «жовтих жилетів», які проходять сьогодні, 5 січня, у декількох містах Франції, взяли участь більше 25 тис. людей.

У Парижі правоохоронці нарахували щонайменше 3,5 тис. демонстрантів.

Зазначимо, 5 січня у Франції відновилися акції протесту «жовтих жилетів». Планувалося, що заплановані відразу у декількох містах країни акції протесту будуть мирними.

Також нагадаємо, 29 та 30 грудня у Франції відновились протести «жовтих жилетів». 29 грудня на вулиці країни вийшли близько 12 тисяч людей, з них 800 — у Парижі.

У Франції всередині листопада люди вийшли на масові протести проти підвищення цін на паливо, а також проти загального падіння рівня життя. Протестувальники були невдоволені політикою Еммануеля Макрона, якого називали «президентом для багатих».

У сутичках між протестувальниками та поліцією постраждали 409 людей, 14 з потерпілих були у важкому стані. Десятеро людей загинули через протести.

4 грудня уряд Франції офіційно оголосив, що у країні на півроку призупинять рішення про підвищення цін на пальне після масових протестів. Це було вимогою протестувальників.

10 грудня президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв збільшити мінімальні заробітні платита податкові пільги.