Нові протести жовтих жилетів у Парижі: поліція застосувала сльозогінний газ

Нові протести жовтих жилетів у Парижі: поліція застосувала сльозогінний газ
Протестувальники закидали поліцію камінням та пляшками

Після акції на Єлисейських полях «жовті жилети» влаштували ходу до Національних зборів

У столиці Франції Парижі правоохоронці застосували сльозогінний газ проти учасників протестів «жовтих жилетів», які 5 січня провели чергові акції протесту у країні та місті. Про це пише Le Figaro.

Нетривалі сутички стались між між правоохоронними органами і «жовтими жилетами» стались вранці у суботу.

На берегах Сени, між площею Шатле та палацом «Отель-де-Віль» протестувальники кидали пляшки і каміння у поліцію, яка була змушена відповсти розпиленням сльозогінного газу. Згодом поліція отримала підкріплення і протестувальники відступили.

Після акції на Єлисейських полях «жовті жилети» злилися з іншою групо на площі «Отель-де-Віль» і влаштували ходу до Національних зборів.

Зазначимо, 5 січня у Франції відновилися акції протесту «жовтих жилетів». Планувалося, що заплановані відразу у декількох містах країни акції протесту будуть мирними.

Також нагадаємо, 29 та 30 грудня у Франції відновились протести «жовтих жилетів». 29 грудня на вулиці країни вийшли близько 12 тисяч людей, з них 800 — у Парижі.

У Франції всередині листопада люди вийшли на масові протести проти підвищення цін на паливо, а також проти загального падіння рівня життя. Протестувальники були невдоволені політикою Еммануеля Макрона, якого називали «президентом для багатих».

У сутичках між протестувальниками та поліцією постраждали 409 людей, 14 з потерпілих були у важкому стані. Десятеро людей загинули через протести.

4 грудня уряд Франції офіційно оголосив, що у країні на півроку призупинять рішення про підвищення цін на пальне після масових протестів. Це було вимогою протестувальників.

10 грудня президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв збільшити мінімальні заробітні платита податкові пільги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: