Парламент Бельгії «покарав» принца Лорана через поїздки за кордон

Принц Лоран

Принца попереджали про те, що він має домовлятися про офіційні поїздки з МЗС

Парламент Бельгії вирішив скоротити видатки на утримання принца Лорана через його несанкціоновану дипломатичну діяльність. Про це повідомляє видання ВВС.

Принц Лоран у 2017 році у парадній формі морського офіцера відвідав посольство Китаю в Брюсселі, щоб вшанувати 90-річчя Китайської народної армії.

Прем'єр-міністр Бельгії Чарльз Мішель попереджав принца про необхідність отримувати дозвіл МЗС перед проведенням будь-якої дипломатичної діяльності.

Голова уряду запропонував скоротити щорічне фінансування діяльності принца на 15% і депутати підтримали це рішення. До скорочення бельгійський бюджет виділяв принцу 307 тисяч євро, тепер він буде отримувати на 46 тисяч євро менше.

54-річний принц Лоран є молодшим братом короля Філіппе. Перед голосуванням він надіслав листа до депутатів, в якому нагадав, що він, як член королівської родини, і не може заробляти на життя.

Він назвав голосування «судом над його життям». «Ці виплати, скорочення яких обговорюється в результаті політичних або медійних течій, - це ціна на життя - ціна мого життя», - написав він.