Парламент Бельгії «покарав» принца Лорана через поїздки за кордон

Парламент Бельгії «покарав» принца Лорана через поїздки за кордон
Принц Лоран

Принца попереджали про те, що він має домовлятися про офіційні поїздки з МЗС

Парламент Бельгії вирішив скоротити видатки на утримання принца Лорана через його несанкціоновану дипломатичну діяльність. Про це повідомляє видання ВВС.

Принц Лоран у 2017 році у парадній формі морського офіцера відвідав посольство Китаю в Брюсселі, щоб вшанувати 90-річчя Китайської народної армії.

893ca30-cb25a18-dfpgsbeuaaayl7v

Прем'єр-міністр Бельгії Чарльз Мішель попереджав принца про необхідність отримувати дозвіл МЗС перед проведенням будь-якої дипломатичної діяльності.

Голова уряду запропонував скоротити щорічне фінансування діяльності принца на 15% і депутати підтримали це рішення. До скорочення бельгійський бюджет виділяв принцу 307 тисяч євро, тепер він буде отримувати на 46 тисяч євро менше.

54-річний принц Лоран є молодшим братом короля Філіппе. Перед голосуванням він надіслав листа до депутатів, в якому нагадав, що він, як член королівської родини, і не може заробляти на життя.

Він назвав голосування «судом над його життям». «Ці виплати, скорочення яких обговорюється в результаті політичних або медійних течій, - це ціна на життя - ціна мого життя», - написав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: