Пілот SSJ-100 піде під суд за літак, який згорів у Шереметьєво

На місці катастрофи

В авіакатастрофі загинули 40 пасажирів і один член екіпажу

Пілот SSJ-100 Денис Євдокимов піде під суд за згорілий п’ятого травня 2019 року в Шереметьєво літак. Про це в понеділок, 20 квітня повідомили в Генпрокуратурі Росії.

Кримінальну справу буде розглянуто в Хімкинському міському суді Московської області. Євдокимов звинувачений по частині третій статті 263 КК РФ («Порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності до заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю людини, смерть двох і більше осіб, а також великих збитків»).

Як повідомив офіційний представник Слідчого комітету Росії Світлана Петренко, в рамках даної справи було проведено ряд експертиз. В тому числі, пожежно-технічна, авіаційна та авіаційно-технічна – вони в комплексі з іншими доказами дозволили відновити обставини події.

В ході слідства було перевірено дії диспетчерської служби і служби пошукового та аварійно-рятувального забезпечення польотів аеропорту Шереметьєво. Встановлено, що вони ніяк не могли вплинути на те, що сталося. Після вивчення даних бортових реєстраторів слідчі прийшли до висновку, що вони спростовують версію Євдокимова про можливу несправність повітряного судна.

Літак SSJ-100 загорівся під час аварійної посадки в столичному аеропорту Шереметьєво 5 травня 2019 року. Він слідував рейсом Москва – Мурманськ, проте був змушений повернутися в аеропорт вильоту. За словами командира судна та інших членів екіпажу, в літак ударила блискавка, після чого виникли проблеми зі зв’язком і відмовила автоматика.

За даними слідства, командир екіпажу провів грубу посадку на злітно-посадкову смугу. В результаті його дії призвели до руйнування і займання літака. В авіакатастрофі загинули 40 пасажирів і один член екіпажу, ще 10 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Всього на момент загоряння на борту перебували 78 осіб, серед яких троє неповнолітніх і п’ять членів екіпажу.

Нагадаємо, літак з пацієнтом і медиками згорів під час зльоту з аеропорту Маніли.

Як повідомлялося, у Франції розбився туристичний літак, є загиблі.

Читайте також: