Порошенко вважає, що Україна повинна бути готова до єдиної відповіді агресору

Як зазначив президент, Україна сприймає мир лише на основі національних інтересів

Мир незабаром – це ще одна популістська обіцянка, - голова держави

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна повинна бути готова до єдиної відповіді російському агресору і відстоювати свої інтереси, а не погоджуватись на мир за будь-яку ціну. Про це голова держави сказав на українському сніданку в Давосі (Швейцарія), йдеться на сайті президента.

За словами Порошенка, багато хто досі не робить висновків і полюбляє казати про те, що мир в Україні прийде незабаром.

«Це ще одна популістська обіцянка: мир незабаром; достатньо постукати у двері Путіна, попросити миру та одразу його отримати», — сказав президент.

Глава держави підкреслив, що на порозі не мир, а агресор.

«Ми сприймаємо мир лише на основі національних інтересів України, на основі міжнародного права, лише з поверненням суверенітету та територіальної цілісності України», зазначив голова держави.

Як зазначив президент, Україна принесе мир, якщо Росія повернеться до ситуації хоча б як у 2013 році.

«Ключі до миру, на жаль, не в Києві, не в Брюсселі, Оттаві чи Вашингтоні. Ключі до миру — в Москві. Ми маємо використати кожний інструмент в нашому розпорядженні для того, щоб посадити Путіна за стіл переговорів. Так, як ми зробили у 2014 та 2015 роках під час підписання Мінських угод», — наголосив Порошенко.

За словами голови держави, в українському парламенті ведуться дуже важкі переговори щодо Мінських угод вже чотири роки.

«Багато партійних лідерів, в тому числі ті, хто сьогодні тут, кажуть, що це катастрофа. Що саме? Те, що ми чітко зафіксували в Мінських угодах, що всі іноземні війська мають бути виведені з України? Те, що ми маємо контролювати кордон між Україною та Росією? Те, що ми кажемо Путіну вивести артилерію, танки, системи залпового вогню та іншу зброю, що вбиває українців? Ні. В нас є можливість поновити український суверенітет та повернути мир в Україну», — зазначив президент.