Порошенко вважає, що Україна повинна бути готова до єдиної відповіді агресору

Порошенко вважає, що Україна повинна бути готова до єдиної відповіді агресору
Як зазначив президент, Україна сприймає мир лише на основі національних інтересів

Мир незабаром – це ще одна популістська обіцянка, - голова держави

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна повинна бути готова до єдиної відповіді російському агресору і відстоювати свої інтереси, а не погоджуватись на мир за будь-яку ціну. Про це голова держави сказав на українському сніданку в Давосі (Швейцарія), йдеться на сайті президента.

За словами Порошенка, багато хто досі не робить висновків і полюбляє казати про те, що мир в Україні прийде незабаром.

«Це ще одна популістська обіцянка: мир незабаром; достатньо постукати у двері Путіна, попросити миру та одразу його отримати», — сказав президент.

Глава держави підкреслив, що на порозі не мир, а агресор.

«Ми сприймаємо мир лише на основі національних інтересів України, на основі міжнародного права, лише з поверненням суверенітету та територіальної цілісності України», зазначив голова держави.

Як зазначив президент, Україна принесе мир, якщо Росія повернеться до ситуації хоча б як у 2013 році.

«Ключі до миру, на жаль, не в Києві, не в Брюсселі, Оттаві чи Вашингтоні. Ключі до миру — в Москві. Ми маємо використати кожний інструмент в нашому розпорядженні для того, щоб посадити Путіна за стіл переговорів. Так, як ми зробили у 2014 та 2015 роках під час підписання Мінських угод», — наголосив Порошенко.

За словами голови держави, в українському парламенті ведуться дуже важкі переговори щодо Мінських угод вже чотири роки.

«Багато партійних лідерів, в тому числі ті, хто сьогодні тут, кажуть, що це катастрофа. Що саме? Те, що ми чітко зафіксували в Мінських угодах, що всі іноземні війська мають бути виведені з України? Те, що ми маємо контролювати кордон між Україною та Росією? Те, що ми кажемо Путіну вивести артилерію, танки, системи залпового вогню та іншу зброю, що вбиває українців? Ні. В нас є можливість поновити український суверенітет та повернути мир в Україну», — зазначив президент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: