Швейцарські хіміки прокоментували заяву Лаврова про «справу Скрипаля»

Сергій Скрипаль

Швейцарські хіміки вважають, що висновки їх британських колег не потребують перегляду

Хімічна лабораторія в швейцарському місті Шпіц не підтвердила слова міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, нібито вона встановила, що Сергій та Юлія Скрипалі були отруєні в Солсбері речовиною BZ, яка, як стверджує Лавров, перебуває в арсеналі країн Заходу.

У Twitter-акаунті швейцарської лабораторії опубліковано кілька записів. Там, зокрема, йдеться, що всі коментарі уповноважена давати Організація за заборону хімічної зброї. Крім того, британська лабораторія в Портон-Дауні встановила, що отруйна речовина належить до класу «Новачок», і потрібно виходити саме з цього, вказують швейцарські хіміки.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 14 квітня в Москві поставив під сумнів висновки Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) у справі про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в британському Солсбері. Він заявив, що в оприлюдненій цього тижня доповіді ОЗХЗ була використана інформація швейцарської лабораторії в Шпіці.

Голова МЗС Росії стверджує, що експерти цієї лабораторії встановили, що клінічна картина отруєння Скрипалів схожа на вплив отруйної речовини BZ, яку, за словами Лаврова, мають країни Заходу.