Швейцарські хіміки прокоментували заяву Лаврова про «справу Скрипаля»

Швейцарські хіміки прокоментували заяву Лаврова про «справу Скрипаля»
Сергій Скрипаль

Швейцарські хіміки вважають, що висновки їх британських колег не потребують перегляду

Хімічна лабораторія в швейцарському місті Шпіц не підтвердила слова міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, нібито вона встановила, що Сергій та Юлія Скрипалі були отруєні в Солсбері речовиною BZ, яка, як стверджує Лавров, перебуває в арсеналі країн Заходу.

У Twitter-акаунті швейцарської лабораторії опубліковано кілька записів. Там, зокрема, йдеться, що всі коментарі уповноважена давати Організація за заборону хімічної зброї. Крім того, британська лабораторія в Портон-Дауні встановила, що отруйна речовина належить до класу «Новачок», і потрібно виходити саме з цього, вказують швейцарські хіміки.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 14 квітня в Москві поставив під сумнів висновки Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) у справі про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в британському Солсбері. Він заявив, що в оприлюдненій цього тижня доповіді ОЗХЗ була використана інформація швейцарської лабораторії в Шпіці.

Голова МЗС Росії стверджує, що експерти цієї лабораторії встановили, що клінічна картина отруєння Скрипалів схожа на вплив отруйної речовини BZ, яку, за словами Лаврова, мають країни Заходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: