Тисячі людей у Празі вимагають відставки прем'єра після «кримського скандалу»

Протестувальники у Празі

Люди тримають плакати, на яких написано Andrej do krimu

На центральні вулиці Праги у четвер ввечері вийшли тисячі людей, які вимагають відставки прем'єр-міністра Андрія Бабіша через скандал з поїздкою його сина в окупований Крим.

Про це повідомляє Novinky.

Люди тримають плакати, на яких написано Andrej do krimu (гра слів - заклик до кримінальної відповідальності і натяк на скандал з перебуванням Бабіша-молодшого в Криму).

На одному з плакатів зображена лікар Діти Протопопова, яка визнала Бабіша-молодшого душевнохворим, а тому його не можна було судити по так званій справі Гнізда лелеки щодо махінацій з коштами ЄС.

На плакаті є напис: «Заспокою вашу дитину. Я гарантую вам!».

Як відомо, у Чехії розгорівся політичний скандал після інтерв’ю сина прем’єра Андрія Бабіша-молодшого виданню Seznam.cz, яке оприлюднили 12 листопада. За словами сина, минулого року його силою вивезли до анексованого Росією Криму, щоб не дати можливості свідчити правоохоронцям проти батька у можливих махінаціях з коштами Євросоюзу.

54% чехів вважають, що сина прем’єр-міністра Чехії Андрія Бабіша-молодшого вивозили за кордон у Крим лише для того, аби він не свідчив у гучній корупційній справі довкола «Гнізда лелеки».

Вища палата парламенту Чехії Сенат вважає за неприйнятну роботу прем’єра Андрія Бабіша на посаді голови уряду до завершення розслідування можливих махінацій із коштами Європейського Союзу,