Трамп оголосив про введення військ до кількох штатів через коронавірус

Ми зробимо все, щоб місцева влада могла розпоряджатися військами так, як їм потрібно, без оглядки на вартість процедур, - Трамп

Військові прибудуть в штати Каліфорнія, Нью-Йорк і Вашингтон, щоб допомогти в боротьбі з поширенням коронавірусу, - президент

Американський президент Дональд Трамп ухвалив рішення ввести війська Національної гвардії США до кількох штатів. З такою заявою Трамп виступив у прямому ефірі телеканалу NBC News.

Американський президент зазначив, військові прибудуть у штати Каліфорнія, Нью-Йорк і Вашингтон, щоб допомогти в боротьбі з поширенням коронавірусу. «Ми зробимо все, щоб місцева влада могла розпоряджатися військами так, як їм потрібно, не зважаючи на вартість процедур (...). Білий дім повністю оплачує перекидання військових», - підкреслив Трамп.

У порт Лос-Анджелеса направлять військове госпітальне судно, щоб розгорнути додаткові місця для хворих.

У штаті Вашингтон також посилили присутність Федерального агентства з управління в надзвичайних ситуаціях.

Раніше американські в'язниці почали випускати в'язнів, щоб не допустити спалаху коронавірусу. Уточнюється, що на свободу відпускають тільки тих ув'язнених, які вчинили злочини невеликої тяжкості, а також неповнолітніх, людей похилого віку та хворих.

За останніми даними, в США понад 35,2 тисячі хворих на коронавірус. 471 людина померла, поки ніхто не вилікувався.