Трамп заявив, що замість США відбудову Сирії профінансує Саудівська Аравія

Які саме витрати на відновлення Сирії має намір виділити Ер-Ріяд, Трамп не уточнив

Американський президент подякував Саудівській Аравії за такий крок

Влада Саудівської Аравії погодилася виділити кошти, необхідні на відновлення Сирії, замість Сполучених Штатів. Про це повідомив американський президент Дональд Трамп у Twitter.

«Хіба ж не приємно, коли надзвичайно багаті країни допомагають своїм сусідам відновитися, а не велика країна США, що розташована на відстані 5 тис. миль (від Сирії, - ред.)», - зазначив Трамп.

Американський президент додав, що вдячний Саудівській Аравії за такий крок.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Які саме витрати на відновлення Сирії має намір виділити Ер-Ріяд, Трамп не уточнив.

Нагадаємо, у Білому домі підтвердили початок виведення американських військовослужбовців з Сирії після того, як президент Дональд Трамп заявив про перемогу США над бойовиками Ісламської держави в Сирії.

Група впливових сенаторів від обох партій направила лист в адміністрацію президента Дональда Трампа, в якому розкритикувала рішення залишити Сирію.

Курдські союзники США також розкритикували рішення Білого дому вивести війська з Сирії та повідомили, що вони можуть припинити боротьбу з «ІД» у разі наступу Туреччини.

Критично рішення Трампа сприйняли також у Берліні, а Париж заявив про намір залишити свої війська в Сирії та намагатися гарантувати безпеку союзникам міжнародної коаліції щодо боротьби з тероризмом, зокрема, курдам з альянсу SDF.