У Кельні проходять масові протести проти приїзду Ердогана

Протести у Кельні
Фото: @wolf_chr

В акції під гаслом Erdogan not Welcome в центрі Кельна беруть участь понад 1000 осіб

У Кельні незадовго до прибуття президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана почалася акція протесту проти його візиту. Понад 1000 осіб зібралися вранці в суботу, 29 вересня, на березі Рейну в центрі міста.

Як і днем раніше в Берліні, акція проходить під гаслом Erdogan not Welcome. Деякі учасники скандують: «Ердоган – терорист». За даними поліції, мітинг проходить мирно, серйозних інцидентів не зафіксовано.

За даними телекомпанії WDR, в акції беруть участь близько 1200 осіб - значно менше очікуваного. Передбачалося, що учасників буде до 10 тисяч.

Увечері у суботу Ердоган буде присутній на відкритті найбільшої європейської мечеті в Кельні. Напередодні влада міста скасувала велику публічну акцію біля будівлі мечеті, обґрунтувавши це рішення міркуваннями безпеки.

[TWITTER]

[/TWITTER]

[TWITTER]

[/TWITTER]

[TWITTER]

[/TWITTER]

[TWITTER]

[/TWITTER]

[TWITTER]

[/TWITTER]

[TWITTER]

[/TWITTER]

[TWITTER]

[/TWITTER]

[TWITTER]

[/TWITTER]

[TWITTER]

[/TWITTER]

За прогнозами DITIB, на акції біля мечеті очікувалося близько 25 тисяч чоловік. «Таке величезне скупчення людей ми просто не можемо допустити», - заявила обер-бургомістр міста Хенріетта Рекер.

Президент Туреччини знаходиться у ФРН з триденним державним візитом. У Берліні в п'ятницю сотні людей вийшли на мітинг протесту проти візиту Ердогана. На площі Потсдамер-Платц учасники акції Erdogan not Welcome тримали в руках транспаранти з критикою військових операцій Туреччини в Сирії. На одному з плакатів слова «турецька демократія» були написані на тлі ґрат. 28 вересня пройшли зустрічі Ердогана з Ангелою Меркель і президентом ФРН Франк-Вальтером Штайнмаєром.