У Кельні проходять масові протести проти приїзду Ердогана

У Кельні проходять масові протести проти приїзду Ердогана
Протести у Кельні
Фото: @wolf_chr

В акції під гаслом Erdogan not Welcome в центрі Кельна беруть участь понад 1000 осіб

У Кельні незадовго до прибуття президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана почалася акція протесту проти його візиту. Понад 1000 осіб зібралися вранці в суботу, 29 вересня, на березі Рейну в центрі міста.

Як і днем раніше в Берліні, акція проходить під гаслом Erdogan not Welcome. Деякі учасники скандують: «Ердоган – терорист». За даними поліції, мітинг проходить мирно, серйозних інцидентів не зафіксовано.

За даними телекомпанії WDR, в акції беруть участь близько 1200 осіб - значно менше очікуваного. Передбачалося, що учасників буде до 10 тисяч.

Увечері у суботу Ердоган буде присутній на відкритті найбільшої європейської мечеті в Кельні. Напередодні влада міста скасувала велику публічну акцію біля будівлі мечеті, обґрунтувавши це рішення міркуваннями безпеки.

За прогнозами DITIB, на акції біля мечеті очікувалося близько 25 тисяч чоловік. «Таке величезне скупчення людей ми просто не можемо допустити», - заявила обер-бургомістр міста Хенріетта Рекер.

Президент Туреччини знаходиться у ФРН з триденним державним візитом. У Берліні в п'ятницю сотні людей вийшли на мітинг протесту проти візиту Ердогана. На площі Потсдамер-Платц учасники акції Erdogan not Welcome тримали в руках транспаранти з критикою військових операцій Туреччини в Сирії. На одному з плакатів слова «турецька демократія» були написані на тлі ґрат. 28 вересня пройшли зустрічі Ердогана з Ангелою Меркель і президентом ФРН Франк-Вальтером Штайнмаєром.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: