У Кремлі заявили про «складнощі» з обміном Сенцова

Як відомо, Сенцов не приймав громадянства Росії

У Кремлі заявили про «складності» з обміном українського режисера з Криму Олега Сенцова. Про це напередодні писали російські ЗМІ з посиланням на прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова.

Відповідаючи на питання, чи пов'язані складності з обміном Сенцова з тим, що він не визнає себе громадянином Росії, прес-секретар зазначив, що режисер засуджений за тяжкою статтею.

«І головне - хто він де-юре, навіть якщо себе росіянином не визнає», - додав Пєсков.

Як відомо, Сенцов не приймав громадянства Росії, але Росія називає його своїм громадянином - і на цій підставі засудила і не допускала представників України до нього.

У Кремлі вважають, що засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов сам повинен ініціювати вирішення питання про помилування, громадський резонанс не здатний вплинути на цей процес, заявляв 19 червня Пєсков.

За словами Пєскова, в адміністрації президента Росії бачили повідомлення ЗМІ про звернення діячів культури на адресу Володимира Путіна.

Напередодні російські громадські та культурні діячі опублікували звернення до президента Росії з проханням помилувати українського режисера Олега Сенцова, який з 14 травня тримає голодовку в російській колонії.

Лист підписали актриса Чулпан Хаматова, режисери Костянтин Бронзит, Андрій Звягінцев, Павло Лунгін, Юрій Норштейн, Олександр Сокуров, Валерій Тодоровський, Олексій Учитель, Олексій Федорченко, телеведучі Володимир Познер і Ксенія Собчак, глава «Роскіно» Катерина Мцітурідзе.

Нагадаємо, російський кінопродюсер Євген Гінділіс оприлюднив у Facebook текст листа від Олега Сенцова із колонії, датований 22 червня.