Сенцов написав листа російським кінематографістам

Сенцов написав листа російським кінематографістам
Олег Сенцов

Сенцов подякував російським кінематографістам, що виступили на його підтримку

Російський кінопродюсер Євген Гінділіс оприлюднив у Facebook текст листа від Олега Сенцова із колонії, датований 22 червня.

У листі Сенцов дякує російським кінематографістам, що виступили на його підтримку.

«Важко зробити лише перший крок. Хтось його зробив відразу, а хтось лише недавно, але я всім і кожному вдячний з вас за сміливість. Я розумію, що ви ризикуєте, відкрито підтримуючи мене зараз, живучи у цій країні. Я не пишу і не називаю імен та прізвищ не тому, що їх не знаю чи не ціную, а боюся просто когось забути або особливо виділити. Я вдячний вам всім. Зрушення у свідомості радянських людей, що призвели спочатку до перебудови, а потім до краху імперії і свободи почався саме тоді, коли кінематографісти почали ці зміни зі свого з'їзду у 80-х роках минулого століття. Можливо, і вам судилася та ж місія і завдання, щоб зруйнувати ще більш потворну імперію, яка зараз вибудувана і продовжує еволюціонувати у вашій країні. Удачі вам у цьому! Але не забувайте при цьому знімати і прекрасні фільми!» – мовиться у опублікованому документі.

Ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов розпочав 22 червня 40-й день голодування з вимогою звільнення українських політв’язнів.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив про готовність подати прохання про помилування українського політв'язня Олега Сенцова, який незаконно утримується в Росії.

Раніше омбудсмен України Людмила Денісова закликала Москалькову посприяти звільненню Сенцова.

Нагадаємо, 19 червня Денісова повідомила, що досягнуті напередодні домовленості про синхронне відвідування омбудсменами ув’язнених українського режисера Олега Сенцова і керівника РИА Новости Украина Кирила Вишинського не були виконані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: