У Лівії обстріляли виборчу комісію, щонайменше 10 людей загинуло

Вибух у виборчій комісії у Лівії

Лівія сподівається провести вибори після семи років хаосу в державі

Сьогодні, 2 травня, у лівійському Тріполі терористи обстріляли виборчу комісію, після чого два зловмисника підірвали себе всередині будівлі. Внаслідок атаки загинуло щонайменше 10 осіб, передає DW.

«Спочатку бойовики обстріляли будівлю, потім двоє з нападників підірвали себе», - зазначив один із співробітників виборчої комісії.

За інформацією лівійських ЗМІ, поранені ще близько десятка людей, припускають, що відповідальність за напад несе «Ісламська держава» (ІД). Утім, досі таких заяв не лунало. У соцмережах публікують фото диму над будівлею виборчкому та пишуть, що кількість загиблих уже перевищила десять, офіційних підтверджень цьому ще немає.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Атакована комісія веде реєстрацію громадян для виборів, які, за сподіваннями ООН, мають відбутися до кінця року.

У Лівії зберігається хаос, який почався із повалення режиму Муаммара Каддафі в 2011 році.  Відомо, що у Лівії також діють ісламісти, пов'язані з ІД та «Аль-Каїдою». Вони переховуються зокрема у пустельних регіонах.

Нещодавно схожа атака на виборчком відбулася в Афганістані, де смертник підірвався у центрі реєстрації виборців, через що загинули десятки людей. Про свою причетність до теракту заявила «Ісламська держава», яка є противником проведення вільних виборів у Афганістані.