У Росії революція, оголошена опозиціонером, завершилась масовими затриманнями

Затримані у Москві 5 листопада
Фото: @andrey_ezhov

У Москві затримали більше 200 людей на Манежній площі

Більше 200 чоловік були затримані на Манежній площі в Москві. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в правоохоронних органах. Пізніше РІА Новини з посиланням на прес-службу столичного управління МВС повідомило, що за порушення громадського порядку в центрі Москви затримали 263 людини.

При огляді у деяких затриманих вилучили зброю, ножі, засоби індивідуального захисту, кастети та інші заборонені засоби, розповів співрозмовник агентства.

У свою чергу, «ОВС-Інфо» повідомляє про 212 затриманих в центрі Москви. Всього по Росії, за даними сайту, затримали 237 осіб. З них десять осіб затримано в Петербурзі.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Крім того, повідомляється, що в Саратові затримали активіста Максима Тихонова, який вийшов з пікетом проти переслідування місцевого опозиціонера Сергія Рижова. У Краснодарі трьох неповнолітніх затримали «для перевірки документів». Їх відвезли у відділок, одного з них відпустили, коли приїхали батьки.

[TWITTER]

[/TWITTER]

[TWITTER]

[/TWITTER]

Російський опозиціонер В'ячеслав Мальцев раніше говорив, що 5 листопада в Росії пройде революція. У жовтні його YouTube-канал «Артпідготовка» визнали екстремістським і заборонили на території Росії. Пізніше ФСБ повідомило про затримання учасників «законспірованого осередку руху «Артпідготовка». Сам Мальцев не вважає «Артпідготовку» рухом або організацією. За його словами, це просто канал на YouTube.