Блокувальники поскаржились, що Гройсман виділив їм мало часу на переговори

Блокувальники поскаржились, що Гройсман виділив їм мало часу на переговори

Маркевич негативно ставиться до силового сценарію повернення контролю над втраченим редутом

Учасник торговельної блокади на Донбасі, депутат від «Самопомочі» Ярослав Маркевич в інтерв'ю «Главкому» розповів, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман виділив всього одну годину часу на переговори з учасниками блокади на Донбасі.

Маркевич розповів, що раніше Анатолій Виногродський (колишній командир батальйону Нацгвардії «Донбас», нині – помічник депутата Семена Семенченка) зустрічався з прем’єр-міністром, сторони шукали порозуміння. 

«У тім-то й річ. Було лише дві такі зустрічі. Загалом на них витратили всього одну годину часу. А на те, щоб перекрити зону АТО, збирали наради, заганяли всіх на килим. Це робили правоохоронні органи, вони ж забезпечують зараз блокаду зони АТО, вони ж і не пускають туди добровольців. Це відбувається зараз, відбувалося вчора, позавчора. Тобто на це витрачали величезну кількість часу замість того, щоб вести перемовини з блокувальниками, під час яких, можливо, до чогось вдалося б дійти», - пояснив депутат.

Він зазначив,  що не чув про те, щоб на блокувальників виходили люди олігарха Ріната Ахметова

«Я не чув про це. Як на мене, це традиційна поведінка… Я думаю, що переговорів таких просто не було. Можливо, були спроби. Переговори потрібні тим людям, які везуть товар поїздами. Хлопцям цим (машиністам) також потрібно якось працювати, тому вони просять пропустити поїзди. Можливо, були з боку їхніх керівників спроби домовитися. Але якщо блокувальники продовжують стояти, отже, нічого не змінилося», - заявив Маркевич.

Нардеп підкреслив, негативно ставиться до силового сценарію повернення контролю над втраченим редутом у Кривому Торці.

«Скажу чесно, я вкрай негативно ставлюся до такого сценарію. Остання ніч це показала. Зброя була, але, як ви бачите, жодного пострілу блокувальниками не було здійснено», - зазначив Маркевич.

Нагадаємо, у штабі блокади Донбасу повідомили про розгон редуту в Кривому Торці співробітниками СБУ та КОРД.

У СБУ заявили, що не мають відношення до штурму. Згодом у службі уточнили, що вживають контрдиверсійних заходів у зоні АТО, було затримано понад 40 осіб.

Вночі всіх затриманих учасників блокади звільнили.

Акції протесту відбулися у кількох містах України: у Києві прибічники «блокади» влаштували мітинг, а також протестувальники зайняли будівлю Волинської і Чернівецької ОДА через затримання блокувальників.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: