Гопко розказала, коли українцям нарешті дадуть безвіз

Гопко розказала, коли українцям нарешті дадуть безвіз
Ганна Гопко

Україна чекає на переклад на всі мови країн Європейського Союзу документів про механізм призупинення, фіналізації юридичної експертизи

Україна отримає безвіз, коли у Європи закінчаться бюрократичні «відмазки». Про це заявила голова комітету у закордонних справах Верховної Ради Ганна Гопко, пише «Цензор».

«Ми чекаємо, поки з того боку закінчаться всі бюрократичні «відмазки». Або всі процедури. Як зокрема – переклад на всі мови країн Європейського Союзу документів про механізм призупинення, фіналізації юридичної експертизи. І тоді в лютому, коли всі етапи будуть пройдені, буде розгляд питання в Європарламенті. Бо ми ж поки прив’язані до необхідності утвердити цей механізм», - уточнила вона.

Нагадаємо, комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) затвердив від імені Ради ЄС компромісний текст, узгоджений з Європейським парламентом, щодо механізму призупинення безвізового режиму.

Як повідомлялося, Європарламент переніс прогнозну дату розгляду українського безвізу з 2 лютого на 3 квітня.

Пізніше в Європарламенті заявили, що питання надання Україні безвізового режиму буде винесено на голосування у Європейському парламенті одразу після завершення міжінституційних переговорів, дата розгляду цього питання – 3 квітня 2017 року – не є обов’язковою. 

19 грудня президент Європарламенту Мартін Шульц у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком підтвердив готовність Європейського парламенту завершити всі відповідні внутрішні процедури з тим, щоб виконати зобов'язання Євросоюзу із надання українським громадянам права на безвізові поїздки до ЄС.

У грудні 2016-го президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що громадяни України будуть вільні від візових зобов’язань Євросоюзу через кілька тижнів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: