«Інтер» просить у силовиків допомоги у розблокуванні каналу

«Інтер» просить у силовиків допомоги у розблокуванні каналу

На телеканалі заявляють, що присутні біля центрального офісу мітингувальники перешкоджають професійній діяльності журналістів

Телеканал «Інтер» подав у Генеральну прокуратуру України, Міністерство внутрішніх справ, Службу безпеки України, Національну поліцію України заяву про скоєння злочину у вигляді перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Про це йдеться в офіційному повідомленні телеканалу, поширеному його прес-службою.

«З 9:00 ранку 5 вересня 2016 біля центрального офісу «Інтера» проходить незаконна акція із блокування роботи телеканалу. Група в кількості не менше 50 людей перекрила в'їзд і виїзд на телеканал і перешкоджає доступу журналістів та співробітників «Інтера», а також інших компаній «Інтер Медіа Груп» до своїх робочих місць», - йдеться в повідомленні.

«Інтер» вимагає від правоохоронців «рішучих дій щодо розблокування телеканалу, відновлення законності і правопорядку».

Раніше «Інтер Медіа Груп» звернувся до президента України Петра Порошенка з закликом втрутитися в ситуацію з підпалом будівлі телеканалу «з метою відновлення законності і захисту від протиправних дій».

Як повідомлялося, вчора у Києві горіла будівля телеканалу «Інтер» за адресою вул. Щусева, 26. Безлад під будівлею «Інтера» починався як мирний мітинг ветеранів АТО. У поліції повідомили, що група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, «коктейль Молотова». В результаті пожежі в будівлі телеканалу «Інтер» є постраждалі, пошкоджена телестудія.

Нацполіція повідомила про шістьох затриманих під будівлею «Інтера» у Києві, їх та доправлено до відділків поліції, де буде перевірятися їх причетність до інциденту.

За даними поліції, пікет з підпалом шин та напад на будівлю скоїла група людей – приблизно 20 осіб. За фактом пожежі у приміщенні телеканалу відкрито провадження за двома статтями – 296 «Хуліганство» та 194 – «Умисне знищення або пошкодження майна».

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії «Національні інформаційні системи» телеканалу «Інтер», раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Правоохоронці повідомили, що керівництво «Інтера» відмовлялось надати МВС відео з камер спостереження. Сьогодні коментарі «Главкому» народний депутат «Народного фронту» Антон Геращенко розповів, що сервери, на яких знаходився відеонагляд будівлі телеканалу «Інтер», виявилися пошкодженими

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: