Набув чинності закон про особливості самоврядування на Донбасі

Набув чинності закон про особливості самоврядування на Донбасі

Документом на один рік продовжується дія раніше прийнятого закону про особливості самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей

Підписаний президентом закон «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей» опубліковано в офіційній парламентській газеті «Голос України» від 10 жовтня. 

Як повідомили раніше в АП, закон визначає, що Україна у прагненні до відновлення територіальної цілісності залишається відданою мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН. Також зазначається, що в законі відзначено, що суверенітет України поширюється на всю її територію, яка в межах міжнародно визнаного кордону є цілісною і недоторканною.

Документом на один рік продовжується дія раніше прийнятого закону про особливості самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Закон створює і необхідні умови для розгортання в окремих районах Донецької та Луганської областей миротворчої операції ООН, зокрема з урахуванням постанови Верховної Ради України від 17 березня 2015 року № 253-VIII «Про схвалення звернень від імені України до Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй та Ради Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки».

Як зазначається, цей закон набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада ухвалила у першому читанні закон про реінтеграцію Донбасу.

Проти президентського проекту щодо Донбасу проголосували 32 нардепи.

Також Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей». Голова ВР Андрій Парубій підписав цей документ.

Читайте також статті: 

Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Гра в шашки. Як Рада «повертала» Донбас

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: