Півроку після вибухів у Балаклії: на військовій базі епідемія алкоголізму

Півроку після вибухів у Балаклії: на військовій базі епідемія алкоголізму

Вже після пожежі на стратегічному арсеналі за пиятику було покарано десяток військових

Після  вибухів боєприпасів в Балаклії, упродовж весни – літа цього року, за вживання алкоголю на службі у цій військовій частині судами було покарано близько десяти військовослужбовців, зокрема капітана і майора. Про це йдеться у статті «Главкому».

Зазначимо, що у ніч на 23 березня 2017 року потужний вибух стався на складі боєприпасів на Харківщині. Було нараховано збитків на 220 млн гривень від вибухів та пожежі у Балаклії.

Так, наприклад, згідно з судовим реєстром, у червні 2017 року сержант мав заступити у добовий наряд, але вчасно не прибув до військової частини, а близько 10 год 00 хв був доставлений у військову частину в стані алкогольного сп`яніння. А вже в серпні сапер роти забезпечення руху, який перебував у відрядженні у військовій частині А1352… виконував обов`язки військової служби на території військової частини в стані алкогольного сп`яніння. Таких випадків налічується близько десяти.

Також стало відомо, що у червні в Міноборони було прийнято рішення звільнити через службову невідповідність головного інженера військової частини з Балаклії Олега Александрова. Про таке дисциплінарне покарання стало відомо лише у вересні з судових ухвал.

Раніше версія ворожої диверсії подавалась як основна під час розслідування вибухів у Балаклії, але наразі невідомо, чи підтвердилась вона.

Нагадаємо, що в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: