Посли ЄС схвалили рішення про безвіз для України

Посли ЄС схвалили рішення про безвіз для України
Безвізовий режим для українців

COREPER на зустрічі у Брюсселі формально схвалив рішення про візову лібералізацію для України

Комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) на зустрічі у Брюсселі формально схвалив рішення про візову лібералізацію для України. Про це у Twitter повідомив брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

«Посли ЄС схвалили візову лібералізацію для України. Для остаточного погодження потрібен ще один раунд - після голосування в Комітеті Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ має відбутися голосування на пленарному засіданні ЄП», - написав він.

Нагадаємо, 2 березня Комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) на зустрічі у Брюсселі формально схвалить рішення про візову лібералізацію для України.

Європейський парламент, Рада Європейського Союзу та Європейська комісія дійшли згоди в питанні надання Україні безвізового режиму. Далі, відповідно до процедури, це рішення має бути проголосоване Комітетом Європарламенту з питань громадянських свобод.

Як повідомили незалежні джерела у впливових країнах-членах Євросоюзу, остаточне затвердження безвізового режиму для громадян України має відбутися на засіданні Ради ЄС у закордонних справах, яке відбудеться 11 травня.

Європарламент має намір розглянути українське питання 5 квітня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: